< tilbage 04-08-2015 - 17:06

Klar til Elitefølauktionen: Shaolin

I kollektionen til årets eliteføluktion findes Gørklintgårds Shaolin efter Gørklintgårds Santos / Quaterback.

Når hammeren falder ved Dansk Varmblod Elitefølauktion lørdag den 29. september klokken 19.30, vil Shaolin være at finde mellem de føl, som er udbudt til salg.

Han er en helt igennem moderne ridehestemodel med tre overlegne gangarter.

Shaolin er efter vores egen Santos, med Quaterback til morfar. Hans mor  og mormor er også født på Gørklintgård - det drejer sig om DH-hoppen Bahama og guldmedaljehoppen Gørklintgårds Brody.

Brody blev som 2-års udtaget til eliteskuet og endte blandt landets seks bedste 2-års hopper. Året efter avancerede hun til førstepladsen, da hun blev tildelt en guldmedalje og titlen som Årets dressurbetonede hoppe i Dansk Varmblod 2008. Ved rideprøven opnåede hun 9,0 i ridelighed og 9,0 i kapacitet, og for overlinje, trav og helhed fik hun 10,0. Avlskonsulent Karina Christiansen udtalte ved eliteskuet: "Hun er en ekstremt smidig og helt vildt funktionel hest, hvis lige man skal lede længe efter."

MM Boney M er kåret med 9 i type i Dansk Varmblod, og hun er en halvsøster til Clarabella (Beate Hoffmeister), som går S-dressur i Tyskland. Boney M's første føl, Weltfein, går svær dressur i Finland.

Stammen bag Shaolin er den hannoveranske Dichterwelt (2192802), som ud af en total hoppebestand på 75 har frembragt ti statspræmierede hopper, fire S-heste i dressur og otte S-heste i springning, heriblandt Grand Prix-hesten Lilos Catwalk (Alexandre Sampaio) og vice-bundeschampionen i Sammy Mad Jo.

Elitefølauktionen 2015 foregår i forbindelse med Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg. 

 

<